San Crist贸bal & Parque las Leyendas

Vandaag hebben we een rustig dagje, dus we nemen even de tijd om onze belevenissen op te schrijven. We hebben tot nu toe vooral toeristische dingen gedaan en nog niet echt een manier gevonden om wat meer van de arme kant van Lima te zien. Soms is dat lastig maar het is ook goed om de mooie dingen te zien waar dit land -terecht- trots op is. Zo hebben we de kust en mooie parken bewonderd in Miraflores ( zie fotoalbum ), elke dag heerlijk gegeten en gisteren zijn we ook nog naar de enorme dierentuin geweest. Dit was wel grappig, want er waren een heleboel schoolkinderen die ons minstens zo interessant vonden als de dieren achter de hekken. Meisjes glimlachten verlegen en een aantal jongens daagden elkaar uit om ons aan te spreken met hun ´gebrekkige´ Engels. Oudere kinderen maakten zelfs foto´s, een gekke ervaring.

Later op de dag gingen we met Perla naar een heuvel van ongeveer 400 meter hoog, midden in de stad ( San Cristóbal ). Hier heb je een geweldig uitzicht en krijg je pas echt een idee hoe immens groot de stad is. De weg ernaartoe leidde door slechte buurten en langs smalle paadjes. Af en toe hielden we elkaars hart vast maar hierdoor kregen we voor het eerst wat te zien van dit soort wijken. De huizen zijn kleurrijk en steken af tegen het grauwe zand van de heuvels. Ze staan soms op gevaarlijk steile hellingen en zijn duidelijk niet bestand tegen aardbevingen of hevige regen. Deze omgeving gaf ons de gelegenheid om hierover een gesprek te beginnen met Perla. Het was wel goed om iets van haar te horen hoe ze hier tegenaan kijkt. Ze ziet als grootste probleem dat de communicatie met de landelijke gebieden in de rest van het land slecht is. Veel dorpen leven in een isolement. De mensen van daar die zich hier komen vestigen hebben dan ook een andere mentaliteit (Ze bouwen bijvoorbeeld hun huizen op plekken die gevaarlijk en slecht bereikbaar zijn), die zij zelf niet kan begrijpen. Kortom een leerzame dag en genoeg stof om over na te denken. Vandaag doen we verder rustig aan, vanavond gaan we naar een live show van muziek en dans uit de traditionele Andesgebieden. Een mooie afsluiter van onze dagen in Lima.. ( oeps.. Morgen natuurlijk! Wk-finale op Plaza de Armas! Kijk allemaal naar de Peruaanse ATV, dan zie je ons juichen bij de 3-1) En dan morgenavond richting Ayacucho, nog genoeg om naar uit te kijken!

btw, ons nummer is: +51198603332 sorry voor de verwarring, we wisten niet echt wat ervoor moest! Maar dit schijnt de goeie te zijn

Wink

Dorien

Sjonge zeg wat een indrukken weer! Mooie foto's hoor.
Hoe was het voetbal kijken? Viel een beetje tegen he?
Wij hebben net een weekendje/dagje Zeewolde erop zitten en leefden met jullie mee.
Voor nu weer veel plezier en rust!

Julia

Wauw ziet er echt gaaf uit! Zal jullie zolang ik thuis ben goed volgen;) Heb heerlijk het huis voor mezelf..
En ik zal als het lukt nog even naar je huisje gaan mar, je beschimmelde brood weggooien!
Geniet ervan!
Liefs